نقش امر به معروف و نهي از منكر در جامعه
استاد راهنما: سركار خانم مرضيه اسكندرجوي
محقق: معصومه ايماني پور
چكيده
مسأله امر به معروف و نهي از منكر بسيار گسترده است. بررسي تمام زواياي مختلف آن براي ذهن و قلم ما قاصر و محدود است ولي با ياري خداوند سعي شده است كه نقش امر به معروف و نهي از منكر و آثار و پيامدهاي آن را بررسي كنيم.
در ابتدا مباني نظري امر به معروف و نهي از منكر است كه امر به معروف همان امر به هر فعلي يا قولي است كه خوبي آن به وسيله عقل يا شرع شناخته شده است و شامل نيكيها ميباشد و نهي از منكر همان بازداشتن از افعال يا گفتاري است كه قبح آن به وسيله عقل يا شرع مشخص شده است و شامل بديها و فسادها ميباشد و سپس به ريشههاي فطري، غريزي و عقلي اين دو فريضه بزرگ و اهميت آن در آيات و روايات پرداخته شده است.
در ادامه آثار و پيامدهاي امر به معروف و نهي از منكر است كه شامل آثار اجتماعي و فردي كه از مهمترين آنان اجراي احكام اسلامي، سلامتي دين و دنيا و فلاح و رستگاري ميباشد و پيامدهاي ترك اين دو مهم بسيار است كه شامل پيامدهاي فردي و اجتماعي كه از مهمترين آنان تضعيف ايمان و تسلط اشرار و عقوبت الهي ميباشد. سپس به چگونگي شروع آن و تشويق، پاسدار معروف و اثر امر به معروف و نهي از منكر در نهضت حسيني بررسي شده است و در انتها امر به معروف و نهي از منكر در جامعه ميباشد كه شامل نقش آن در حفظ و بقاي جامعه، نحوة ارائه آن در جامعه و نظرات فقهي و سخنان ارزشمند بزرگان دين و سپس طرحهاي عملي در اين ارتباط بيان شده است.