برگزاري نشست فرهنگي با موضوع شبکه هاي اجتماعي مجازي؛ فرصت يا تهديد با حضور حجت الاسلام و المسلمين کهوند
برگزاري نشست فرهنگي با موضوع شبکه هاي اجتماعي مجازي؛ فرصت يا تهديد با حضور حجت الاسلام و المسلمين کهوند
به گزارش روابط عمومي مؤسسه آموزش عالي حوزوي معصوميه (خواهران)، نشست فرهنگي مؤسسه آموزش عالي حوزوي معصوميه روز 2شنبه 4/12/93 با حضور طلاب مؤسسه در سالن همايش هاي اين مؤسسه برگزار گرديد.
حجت الاسلام والمسلمين کهوند در ابتدا به بحث و ماهيت شبکه هاي به اصطلاح اجتماعي اشاره کردند و گفتند اين شبکه ها اصلا اجتماعي نيستند دليل: درمهماني ها الان متأسفانه همه درگير موبايل ها و… هستند خوب اين چه شبکه هاي اجتماعي است که روابط اجتماعي ما را تضعيف مي کند يعني صله ارحام، گفتگوي خانوادگي، گفتگوي والدين و فرزندان، گفتگوي زوجين با همديگر، همسايه ها و… به سمت تفرد پيش مي روند نه به سمت روحيه جمعي. پس اينها را نمي توان شبکه اجتماعي گفت. و نکته بعدي اينکه بايد يک تفاوتي قائل شد بين برنامه هاي ارتباط و همين شبکه هاي اجتماعي، و اين يک سري از شبکه ها برنامه ارتباطي نيستند بلکه اينها اپراتور همراه هستند.
چند وقتي است که به لطف راهاندازي نسل سوم و چهارم تلفن همراه، مباحث فراواني در مورد شبکههاي اجتماعي، اينترنت پرسرعت، بهرهگيري از فنآوريهاي نوين ارتباطي و … در رسانههاي گوناگون مطرح ميشود و موافقان و مخالفان مطالب زيادي را در رد و يا اثبات نظرات مطروحه بيان ميکنند.
خوب به هر حال با اين پديده چکار مي شود کرد؟ در همين راستا ايشان چند سؤال را مطرح نموده و پاسخ و قضاوت را به عهده خود حضار محترم واگذار نمودند.
1. چرا کشور ما در زمينههاي گوناگون مانند نفت، اقتصاد، بانکداري، کشتيراني، انرژي هستهاي، علم و فنآوري و … تحريم است اما در ارتباطات تحريم نميشود؟ به اين مثالها توجه کنيد:
· شرکت گوگل ما را در فروشگاه نرمافزاري خود به نام پلي استور در سيستمعامل اندرويد تحريم ميکند اما در شبکه اجتماعياشبانام گوگل پلاس تحريم نميکند!
· شرکت مايکروسافت ما را در سيستمعامل ويندوز تحريم ميکند و حتي درصورتيکه ويندوز شما نسخه اصلي باشد و هزينه آن را پرداخته باشيد (360 هزار تومان هزينه ويندوز 8 است)، اجازه بهروزرساني ويندوز قانوني را نميدهد اما در شبکه اجتماعي خود بانام اسکايپ نهتنها ما را تحريم نميکند بلکه بيش از 10 گيگ فضاي رايگان براي ذخيره اطلاعات به ما هديه ميکند!
· قرار بود تحريمها فلجکننده باشد (ادعاي مکرر مسئولين آمريکا)! سؤال ما اين است که اگر پژو به ايران نميآمد ما فلج ميشديم يا اينترنت آمريکايي قطع ميشد؟ درصورتيکه اينترنت قطع ميشد ما حتي نميدانستيم که در حساب بانکي خود چقدر پول داريم! خبرگزاريها از کار ميافتاد! ثبتنام حوزه و دانشگاه با چه دشواريهايي مواجه ميشد! به علت از کار افتادن خدمات دولت الکترونيک، هزينههاي هنگفتي به کشور تحميل ميشد! با توجه به اين اوصاف و نارضايتي عمومي بوجود آمده، چرا اينترنت را آمريکا قطع نميکند!؟
2. در تاريخ اينترنت، ماهواره و شبکههاي اجتماعي دو اتفاق هرگز نيفتاده است:
· گروهي مانند جبهه النصره، داعش، طالبان، سازمان مجاهدين (منافقين) که تحت تأثير و مديريت رسانههاي نامبرده به وجود آمده و حمايت شده باشند و عليه آمريکا و يا اسرائيل و ديگر کشورهاي استکباري اقدامي عملي کرده باشند!
· انقلابي در کشوري رخداده باشد و تحت تأثيررسانههاي پيشگفته باشد اما در نهايت به ضرر آمريکا باشد! بهراستي اگر اينترنت، ماهواره و شبکههاي اجتماعي مديريت نميشوند و فضايي آزاد براي تبادل اطلاعات محسوب ميشوند، چرا تاريخ ارتباطات و رسانه دو اتفاق گفته شده را در خود نمييابد؟
3. چرا برخي شبکههاي اجتماعي و کانالهاي ماهوارهاي درحاليکه هيچ منبع درآمدي مانند تبليغات ندارند به طور رايگان در اختيار مردم قرار ميگيرند؟
· کانالهاي بيبيسي فارسي و يا من و تو هرگز در برنامههاي خود تبليغ نميکنند. پس درآمدي ندارند. چرا اين کانالهابهطور رايگان در اختيار کشورمان قرار ميگيرد؟
· اپراتور واتس اپ در تاريخ اسفند 1392، توسط يک فرد صهيونيست بانام مارک زاکربرگ (مديرعامل فيسبوک) به قيمت 19،000،000،000 دلار (معادل 60،800،000،000،000 تومان!!!.) خريداري شد!!!. اين برنامه با داشتن بيش از 600 ميليون کاربر که حدود 450 ميليون نفر آن هرروز از اين برنامه استفاده ميکنند و اقدام به برقراري ارتباط با يکديگر ميکنند به علت تهيه سرورهاي بسيار قدرتمند و گروه برنامهنويسي قوي و با صرف هزينههاي سرسامآور براي تهيه زيرساختهاي مناسب، حقوق مکفي براي کارمندان و برنامه نويسان و هزاران هزينه ديگر تنها باقيمت 1 دلار در سال!!! (تقريباً رايگان) در اختيار کاربران قرار ميگيرد. چرا اين برنامهها رايگان هستند؟
4. چرا درحاليکه در تمامي فنآوريها و علوم تحريم هستيم، در فنآوريهاي ارتباطي نهتنها تحريم نيستيم بلکه اين فنآوريها به کشور ما هديه ميشود مانند:
· گوشيها و تبلتها جديد و بهروز . (گوشي آيفون 6 و آيفون 6 پلاس قبل از هر کشوري در خاورميانه، در ايران با قيمت حدود 9 ميليون تومان به فروش رسيد!.)
· نسل سوم تلفن همراه (اينترنت پرسرعت موبايل)
· لب تاپ و رايانه
· دستگاههاي بازي و بازيهاي رايانهاي (مانند xbox و playstation)
· و در يککلام فنآوري ارتباطات!
ايشان در ادامه مطالب گفتند ما با ذات شبکه مشکلي نداريم (بايد عوارضش را تغيير داد) ما با 3 مديريت مشکل داريم
1. مديريت خانواده، (که بي خبر در دسترس فرزندان خود قرار مي دهند)
2. مديريت کشور( که بدون اينکه اطلاعات درستي داشته باشند وارد بازار مي کنند )
3. مديريت جهاني.
سعي کنيم وابستگي هايمان را کم کنيم و وارد برنامه هاي ايراني خودي شويم و براي خود اولويت بندي کنيم اولويت اول را فضاي حقيقي رفتن به مسجد ، پايگاههاي بسيج و.. قرار دهيم تا بتوانيم در آينده انقلاب و ارزش هاي ديني خود را حفظ کنيم و بعد اولويت دوم را اگر خواستيد فضاي مجازي قرار بدهيد.
حجت الاسلام کهوند در ادامه اشاره کردند به معضلات اجتماعي و فرهنگي ، علمي ، سياسي که گريبان گير جامعه ما شدند. ( مثل بالا رفتن سن ازدواج جوانانمان ،خانه هاي مجردي ، افزايش طلاق و… )
براي کاهش معضلات مربوط به فضاي مجازي و کارکردهاي رسانه اي آن، علاوه بر راهکارهاي بيان شده در بعد حاکميتي، نياز است که در سطح خانوادهها نيز براي استفاده صحيح از ابزارهاي نوين ارتباطي، فرهنگ سازي شود.
ايشان اظهار داشتند خوشبختانه هم اکنون جايگزينهاي مناسبي براي سرويسهاي غربي در داخل کشور وجود دارد که بهترين آنها افسران است… که شما مي توانيد از آن بهترين و مفيدترين استفاده را داشته باشيد و در ضمن تا جايي که برايتان ممکن است از موتور جستجوگر ايراني بنام يوز که به جاي گوگل آمده استفاده کنيد.
حجت الاسلام کهوند در پايان به سوالات طلاب در اين زمينه پاسخ دادند.