پايان نامه سطح (2) -آثار فردى و اجتماعى انفاق
محقق
نرجس ابراهيم پور
استاد راهنما
جناب حجةالاسلام آقاى عبدالرسول حسينى
چكيده
انفاق يك اصل بسيار مهم و ارزشمند از اصول اخلاقى اسلام است. انفاق از يك طرفرابطه انسان با پروردگار عالم رانشان مىدهد كه چه ميزان بحث و عشق به خالق خوددارد كه در راه آن از جان و مال مىگذرد و در مقابل كسانى كه محبت و علاقه شديد به مالدنيا دارند و از سوى ديگر ميزان رابطه انسان با جامعه و مردم را آشكار مىسازد. آنكهخود را در مقابل مردم مسئول و عضوى از پيكره انسانها مىداند هرگز در مقابل درد و المو گرسنگى آنها ساكت نمىنشينند و با انفاق كردن به كمك آنها مىپردازد. آرى انفاقميزان تعهد و مسئوليت آدمى را در قبال ديگران آشكار مىسازد و معيار انسانيتمىباشد. و لازم و ضرورى هر مجموعه هماهنگ و هدفدار است و زندگى اجتماعى بودنتعاون احسان و ايثار اعضاى آن نسبت به يكديگر تحقق نمىپذيرد و كمال فردى كه درپرتو زندگى جمعى با بدحاصل نشود به دست نمىآيد.
بنابراين با انفاق شخص است كه بسيارى از مشكلات اجتماع و فاصله طبقاتى و فساد وفحشاء حل مىشود و آثار دنيوى و اخروى فراوانى براى خود شخص انفاق كننده دارد.
و در اين پژوهش كه به صورت يك مقدمه، سه فصل و نتيجهگيرى است عنوان پژوهشآثار فردى واجتماعى انفاق مىباشد.
در فصل اول، انفاق از نظر لغوى و اصطلاحى و ارزش واهميت آن، ومحدوده، مبانىعقيدتى انگيزه، آداب و شرايط انفاق اقسام انفاق بررسى شده است.
در فصل دوم، اشاره به كيفيت، مصارف، و موانع انفاق شده است.
در فصل سوم، به آثار فردى و اجتماعى و پيامدهاى ترك انفاق پرداخته شده است.
در نهايت، نتيجهگيرى كلى از بحث آورده شده با سير مختصر در مباحث اصلى متن.