نقش پدر در تربیت فرزند
شورای عالی حوزه علمیه قم
مركز مديريت حوزههاي علميه خواهران
مدرسه علميه معصوميه(س) دفتر تبليغات اسلامي قم
پايان نامه سطح (2) (كارشناسي)
استاد راهنما:
حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای تراشیون
محقق:
فاطمه شیخ¬نژاد
چكيده
مسئله پدر و عهده داری سرپرستی فرزندان مسئولیتی خطیر، و موفقیت در آن مستلزم آگاهی، فداکاری، اخلاق و اعتقاد است. او مسئول است اعتماد را در درون خانواده بیاورد، مراقب فرزندان خود باشد و زمینه را برای استقلال و آزادی فراهم آورد و مخاطرات را از آن ها دور سازد.
از همان دوران جنینی پدر باید زمینه ساز تربیت فرزند باشد، تا روزی که او به دنیا آمد دچار گرفتاری و سردرگمی نباشد. در واقع پدرها می توانند به شیوه هایی بر فرزندان خود تاثیر بگذارند که مادرها نمی توانند بویژه در زمینه های روابط با دوستان و موفقیت تحصیلی هنگامی که از احساسات فرزندان شان باخبر است و می کوشد تا به آن ها در حل مسئله شان کمک کند بچه ها در مدرسه و ارتباط با دیگران موفق تر هستند بالعکس پدری که نسبت به فرزندان خود خشن، ایرادگیر و بی اعتناست که موجب شکست فرزند و زندگی خود می شود. حتی به طور عمده پدر از طریق بازی هم می تواند بر فرزندان خود تاثیر گذار باشد.
لذا پدران با داشتن آگاهی های صحیح از مدیریت خانواده و تعلیم و تربیت اسلامی می توانند ارمغانی گرانمایه به جامعه تحویل دهند که فوائد این تربیت صحیح بیش از همه، آن ها را بهره مند می سازد چرا که فرزند صالح جزء باقیات صالحات است.