معرفی کتاب معیشت و اقتصاد خانواده
روزی دست خداست ولی…
رزق چیست؟ رازق کیست؟ اگر روزی ما مشخص است پس چرا باید در طلب آن رفت؟ آیا درست است که میگویند عمر ما با تمامشدن روزیمان تمام میشود؟ از کجا میگویید روزی ما تضمین شده؟ چه عواملی رزق ما را زیاد میکند؟ چه چیزهایی باعث فقر میشود؟ و…
مفهوم رزق عبارت است از بخششی که از سوی بخشنده به صورت پیدرپی و همیشگی به بخشششونده عطا میشود، در مفهوم خاصتر ـ که معمولا در این مفهوم به کار میرود ـ به هرگونه بهرهای گفته میشود که از سوی خداوند، نصیب بندگان میگردد. این بهره میتواند در رزق دنیوی مانند خوراکیها، یا رزق اخروی مانند ارتزاق شهیدان یا رزق ظاهری مثل مسکن و یا رزق باطنی و معنوی مثل عقل، فهم و ایمان، ظهور یابد.
رزق بودن یک بهره، بستگی به اندازة نفعبردن و نفع رساندن از آن دارد؛ از اینرو کسی که به او مال فراوانی عطا شده است، ولی جز مقدار کمی از آنرا مورد استفاده قرار نمیدهد، آن مال، رزق او بهشمار نمیآید.
اگرچه هرروز سهمی از «روزی» داریم اما شاید هنوز درباره این مسأله فراگیر خیلی از سوالها برای ما حل نشده باشد. کتاب معیشت و اقتصاد خانواده به رغم صفحات اندک خود پاسخگوی بسیاری از سوالهاست . افزون بر اینکه درباره موضوعاتی چون قناعت، شیوههای صرفهجویی، برنامهریزی، مسایل مالی و… هم نکاتی پندآموز دارد.