خشم را طلاق بده
حجتالاسلاموالمسلمین فاطمينيا
متأسفانه بسياري از جوانان ما برخورد و رفتار مناسبي با والدين خود ندارند. عاقّ والدين فقط آن نيست که خداي نکرده سيلي به پدر و مادر بزني! گاهي يک جواب نيمه تلخ به پدر يا مادر، کدورت و ظلمتي ميآورد که صد تا نماز شب خواندن، آن را جبران نميکند. امام زمان (عج) هم به انسان توجه نميکند. امام رضا (ع) هم از انسان گلهمند است. بعضي از جوانها که حتي اهل جبهه، اهل دعاي کميل و ندبه و زيارت هستند، شنيده ميشود که زبانشان را در منزل کنترل نميکنند؛ با زن و بچه، يا خواهر و برادر و والدين، برخورد نامناسب دارند! همين باعث محروميت و بيتوفيقيها و بيحاليهاست! حضرت موسيبنجعفر(ع) ميفرمايد «دل مؤمن، از کعبه بالاتر است.» هر دلي که حامل محبت حضرت شاه ولايت است، از کعبه بالاتر است. بالاخره ما در مملکت شيعه زندگي ميکنيم، از چپ و راست در اطراف ما کعبه ميباشد. نسيمهاي الهي قابل دسترسي است. از آن طرف خداي ناکرده دل شکستن، باعث ظلمت و بيچارگي انسان ميشود!
قسم به خداي واحد لاشريک له، که اگر خشمها را کور نکنيد، به هيچجا نميرسيد! خشم را بايد طلاق بدهيد! زبان را کنترل کنيد. تمرين کنيد. حضرت فرمود «ان لَمْ تَکُنْ حَليِماً فَتَحَلَّمْ؛ اگر بردبار نيستي، خود را به حلم و بردباري وادار کن.» پس از مدتي تمرين و کظمغيظ و خود را وادار به حُسن خُلق کردن، براي انسان آسان ميشود!
مسأله والدين شوخي نيست! خدا ميداند يک پرخاش به مادر، صد سال انسان را عقب مياندازد! اگر کوتاهي کردهايد، تا دير نشده جبران کنيد! در حديث قدسي داريم که خدا ميفرمايد «به عاقّ والدين بگو تا پدر و مادرت از تو راضي نشوند، هر کاري که بکني قبول نيست.» اگر والدين شما از دنيا رفتهاند، برويد از آنها رضايت بطلبيد، برايشان صدقه بدهيد و از خدا براي خودتان و آنها طلب مغفرت کنيد تا در آن عالم از شما راضي شوند! راه بسته نيست؛ ميتوان با خيرات و مبرّات و صدقه و دعا آنها را از خود راضي نمود.