به همت مرکز پژوهشهای اسلامی معصومیه دورههای جدید تربیت پژوهشگر ذیل دو گروه مطالعات کاربردی اخلاق و تربیت و مطالعات کاربردی معارف اسلامی از ترم جاری آغاز شد. پس از فراخوان، ثبتنام و مصاحبه انجام شد و خواهران توانمند جهت حضور در سه هسته مطالعاتی پژوهشی گزینش شدند.
دورههای تربیت پژوهشگر مرکز پژوهشهای اسلامی معصومیه در چهار ترم برگزار میشود و همراه با برگزاری جلساتی زیر نظر اساتید، کارگاههای جامع دانشافزایی و مهارتافزایی و نشستهای عمومی و تخصصی نیز برای اعضای دوره، برگزار میشود. اعضای هستهها در طی جلسات دوره به فراگيری اصول و فنون پژوهش، انجام مطالعات تخصصی به منظور تعميق و توسعه مطالعات تخصصی و نگارش مقاله پژوهشی میپردازند و موظفاند در مدت دوره، سه مقاله پژوهشی تدوين و تحويل دهند. انتخاب موضوع مقاله پژوهشی در جلسات هسته و انجام پژوهش زير نظر استاد مربوطه انجام میشود.
هستههای مطالعاتی پژوهشی زیر از ترم جاری با حضور اساتید بزرگوار آغاز به کار نمودند:
* هسته مطالعاتی پژوهشی «غرب شناسی با رویکرد تمدنی» زیر نظر استاد حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر بابایی
* هسته مطالعاتی پژوهشی «مرجعیت علمی قرآن» با نظارت استاد حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر یوسفی¬مقدم و بهرهگیری از اساتید بزرگوار آقایان حجت الاسلام والمسلمین دکتر بهمنی، حجت الاسلام والمسلمین موسوی عبادی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر رضایی اصفهانی، حجت الاسلام والمسلمین دکتر اعرابی و حجت الاسلام والمسلمین دکتر قطبی
* هسته مطالعاتی پژوهشی «عفاف و حجاب» با حضور استاد حجت الاسلام والمسلمین آقای بیاتی
به گزارش روابط عمومی موسسه حجت الاسلام والمسلمین صمدی یزدی در نشست اخلاقی با طلاب موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران)؛ ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن اعیاد مبارک شعبانیه و با اشاره به اهمیت ماه شعبان به بیان ضرورت خودسازی در این ماه پر برکت و آمادهسازی برای ماه مبارک رمضان پرداخت و اظهار داشت: انسانها در مقابل فرصتها به سه دسته تقسیم میشود بعضی فرصتساز هستند یعنی با سعی و تلاش از هر وقتی که پیش میآید استفاده و برای خود فرصت ایجاد می کنند. بعضیها در این حد نیستند که بتواند فرصت ساز باشد و فرصت ایجاد کنند اما اگر فرصتی پیش بیاید استفاده میکنند از فرصت بهره میبرند و نمیگذارند که فرصت به سادگی از دست برود. گروه سوم کسانی هستند که فرصتسوز هستند یعنی فرصتهای خوبی در زندگی برای آنها پیش میآید اما خیلی ساده این فرصت را از دست میدهند و بعد دچار تاسف و تاثر و حسرت میشوند که آن هم دیگر سودی نخواهد داشت.
وی افزود: مواظب باشید از این نفحات الهی و این فرصتهایی که از سوی خداوند متعال به شما دست میدهد بهره ببرید زیرا فرصت، معطل کسی نمیشود و میگذرد همچنان که ابرها میآیند و میروند و توقف نمیکنند. این فرصتها به چند دسته تقسیم در زندگی مهمترین فرصت، کسب تقوا و فضیلت است.
گاهی فرصت، فرصتِ مکانی است مثلا شخص توفیق پیدا می کند که به مکه مکرمه برود باید از این فرصت استفاده کند گاهی انسان باید از محضرعالمی بزرگوار استفاده کند لذا سفارش شده است که کمتر صحبت کنید بیشتر گوش بدهید. از دیگر فرصتهایی که برای خواهران طلبه دست داده فرصت ورود به حوزه و تحصیلات علوم دینی است. قدر خود را بدانید و از این فرصت استفاده کنید کسی که در این مسیر قدم برداشت و به دیگران هم علم بیاموزد خداوند متعال راهی را پیش پای او میگذارد که به بهشت منتهی می شود و مورد عنایت خاص خداوند قرار می گیرد.
استاد حوزههای علمیه با اشاره به روایات متعدد در خصوص اهمیت ماه شعبان تصریح کرد: ماههای رجب و شعبان و رمضان از وضعیت فوق العادهای برخوردار هستند. ماه معظم شعبان در فضائل از ماه رجب بالاتر است و برتر از همه ماه مبارک رمضان است که ماه ضیافت و مهمانی بزرگ پروردگار است گویا این دو ماه مقدمهای برای ورود به مهمانی خدای متعال است. انسان در ماه رجب در ماه شعبان از گناهان خود استغفار میکند توبه میکند و پاک میشود لباس تقوا به تن میکند تا در این مهمانی شرکت کند در مهمانهای معمولی هم اینگونه است انسان در بیرون از مهمانی تدارکات را فراهم میکند آراسته و با لباس منظم وارد مهمانی میشود و اگر کسی به خاطر تقرب به خدا و محبت پیغمبر روزه بگیرد محبوب خدا میشود پروردگار او را به خودش نزدیک میکند و کرامت به او میبخشد و بهشت را به او واجب می کند.
حجت الاسلام والمسلمین صمدی یزدی درپایان سخنان خود ضمن تاکید بر امر تبلیغ، نوشتن احادیث، داستانها، یادداشت برداری، حضور مستمر در جلسات سخنرانی، تمرین قبل از اجرای سخنرانیهای برای دیگران را سرمایهای برای تبلیغ دانست.
به گزارش روابط عمومی موسسه، نشست فرهنگی با حضور جناب آقای دکتر عابدینی و با محوریت ارتقاء سواد مصرف کالای فرهنگی (دکوراسیون) در تاریخ در سالن اجتماعات موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران) برگزار شد.
در این نشست دکتر عابدینی به بیان تعریف اجمالی از دکوراسیون پرداخت و گفت: منظور از دکوراسیون، هماهنگ سازی طراحی شده برای به جلوه درآوردن رنگها، اثاثیه و سایر اشیاء در اتاق یا ساختمان به صورت هنر مندانه است. از سال 2000 به بعد شرکت ها و کمپانیهای جهان در جهت یکسان سازی و جهانی سازی ذائقه های مردم تلاش نمودند. وظیفه ی شرکتهای تولید کننده، شناسایی و درک سلایق و ذائقه های مردم است و با توجه به رویکرد مردم برای خرید محصولات، اقدام به تولید محصولات مختلف می نمایند.
در ادامه وی با تاکید بر اینکه حفظ حریم شخصی نقش بسیار مهمی در دکوراسیون دارد اظهار داشت: هر شخصی برای خود یک حریم شخصی قائل است که این حریم بر اساس آداب، رسوم و ادیان در چیدمان وسایل زندگی مردم آن منطقه مشهود است. ما بر اساس فرهنگ، دارای رسومات خاصی هستیم. طراحی محیط، محصول و معماری، فرهنگساز است. در یک چرخه می گویند: فرهنگ بر طراح، طراح بر محصول و محصول بر فرهنگ عمومی تاثیر می گذارد؛ اگر این سیکل یک سیکل درست باشد باعث تقویت فرهنگ عمومی خواهد شد.
دکتر عابدینی در پایان سخنان خود از تغییر سبک زندگی در دنیای کنونی ابراز تاسف نمود و گفت: در ایران طراحیها در جهت تقویت فرهنگ اسلامی و دینی و منطقهای و بومی بوده است. امروزه زندگی آپارتمان نشینی باعث تغییر در فرهنگ زندگی ایرانی شده است. یک طراح با طراحی محصولات خود در حال فرهنگسازی است؛ اگر به این امر مهم توجه نشود ناخودآگاه فرهنگی را که به ما القاء می شود را می پذیریم.
شایان ذکر است این نشست با نمایش اسلایدهایی از سبک های مختلف زندگی در جهان، مقایسه با سبک ایرانی- اسلامی و پاسخ به سوالات حضار به پایان رسید.
بیست و سومین نشست خانوادگی با حضور حجتالاسلام دکتر هادی با محوریت مهارت گفتگو به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه بیست و سومین نشست خانوادگی با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادی استاد و مشاوره حوزه با محوریت مهارت گفتگو در سالن اجتماعات موسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر هادی ضمن مروری بر مباحث نشست گذشته ارتباط کلامی و غیر کلامی را، انتقال پیامها بین افراد تعریف و به دو دستهی ارتیاط موثر و غیر موثرتقسیم نمود.
وی با تاکید بر نوع ارسال پیام و شیوهی دریافت آن اظهار داشت: بهترین نوع ارتباط آن است که ارسال و دریافت پیام عینا انجام شود. یعنی فرد همانطور که پیام را ارسال می کند طرف مقابل همان پیام را عینا دریافت نماید. گاهی پیامها از طرف مخاطب اصلا دریافت نمی شود؛ در این حالت قطع ارتباط صورت می پذیرد و زمانی سوء تفاهم اتفاق می افتد که پیام ها کمتر، بیشتر، ویا گاهی تحریف شده از جانب مخاطب دریافت می شوند و یا خود شخص ارسال کنندهی پیام، مفهوم را خوب به مخاطب منتقل نمی نماید.
استاد و مشاوره حوزه در ادامهی سخنان خود ارتباط از طریق نگاه، حالت چهره، تن صدا، وضعیت بدن، فاصله، زاویه، سکوت و … را از عوامل موثر در ارتباط غیر کلامی دانست و گفت: فاصله و زاویه ی مناسب در برقراری ارتباط نشانگر میزان صمیمیت بین افراد می باشد.
حجت اسلام والمسلمین دکتر هادی توجه به تفاوتهای زن و مرد، شفاف بودن کلام و عدم ابهام در ارسال پیامها، درک طرف مقابل در شرایط سخت، انجام وظایف، صادقانه رفتار نمودن و یک شنوندهی خوب بودن را از جمله مواردی عنوان نمود که باید در برقراری یک ارتباط موثر به آنها توجه داشت.
شایان ذکر است این نشست با پاسخگویی به سوالات حضار، اهداء جوایز به برگزیدگان مسابقهی سواد مصرف کالای فرهنگی و صرف شام به پایان رسید.
دومین نشست «اخلاق در قرآن» با سخنرانی مفسر قرآن جناب آقای بهرام پور در سالن اجتماعات موسسه معصومیه خواهران برگزار شد.
جناب آقای بهرام پور با اشاره به سخنان نشست قبل و اینکه «سه ظلمت سر راه انسان است.» گفت: «این سه ظلمت عبارتند از : اول: ظلمت اظلم ؛ که در آن وظیفه خروج از ظلمت با خود انسان است. دوم: ظلمتهای سیئات؛ خروج از این ظلمات هم با راهنمایی ها و هدایتهای انبیاء، توسط خود انسان ها صورت می پذیرد و سوم: ظلمت های ناشناخته؛ خدا می فرماید: اگر انسان سیئات را ازخود دور کرد، امکان شناخت این ظلمات ناشناخته را من خودم به قلبش می فرستم تا از این ظلمات ناشناخته خارج شود.»
وی در قبال وظیفه طلاب در هدایت جامعه تصریح کرد: «طبق قرآن و عبارت «هدی للناس» در آن، حوزههای علمیه و طلاب ملزمند تا مباحث سخت را برای مردم آسان کنند.»
مفسر قرآن آقای بهرامپور با طرح این پرسش که آیا اعمال انسان نزد خداوند زائل خواهد شد، در قالب یک مثال گفت: «هرکس یک نقطه ضعف دارد. شیطان شش هزار سال عبادت کرد. اما نقطه ضعف او غرور بود. شیطان از خدا بعد از رانده شدن مطالبه مزدِ عبادت های قبلی اش را کرد و خداوند فرمود: بگو چه می خواهی… معلوم می شود که خدا قبول داشت که او عبادات مقبوله ای داشته است.»
آقای بهرامپور افزود: «اگر رُزِقَ مورد وعده خدا روزی ما شد، این رِزق مثل چک تضمینی است که قطعا نقد خواهد شد. از خدا باید بخواهید اعمالتان را رُزِقنا حساب کند. این یعنی چک تضمینی و نه کاغذ پاره. اگر اعمال نیک انجام دادی، یعنی رُزِقَ شدی. بهشتیان می گویند رُزِقنا مِن قَبل؛ یعنی از همان قبل روزی ما شده بود.»
وی در ادامه با بیان عبارت «اولیائهم الطاغوت یخرجونهم من النور الی الظلمات» در تبیین اخراج از نور به واسطه طاغوت گفت: «طاغوت وقتی بخواهد کسی را تربیت کند، اول نورها را از او می زداید و سپس او را به انحراف می کشاند…»
آقای بهرامپور با تأکید بر اینکه عالم محضر خدا و نگاه گاه اوست… ، طلاب را مورد خطاب قرار داد و گفت: «در دل بچهها تان نور و نورانیت بکارید. مثلا به کودک پول به بدهید تا به فقیر دهد و رحم علی گونه را در او زنده کنید.» وی افزود: «خواهران من! آنچه در پیشگاه الهی ما را رشد میدهد قبل از همه اخلاص است. چون شما طلاب مبلغان دین می شوید، لذا میدان ندهید به این فکر که من برترم.»
استاد بهرامپور همچنین برخی از مصادیق ورود نورانیت به زندگی طلاب چون احترام به دیگران، کسب اجازه از معصومین و حضرت معصومه در نقل تفسیر برای مردم، بی تفاوتی به تعاریف دیگران، محور قرار دادن قرآن و غیره را بر شمرد و در دعای پایانی خود عنوان کرد: «خدایا تو که بندگانت را هدایت میکنی، از طریق ما این کار را انجام بده….
سلسله نشست های فرهنگی با موضوع شناخت جریان های انحرافی با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیزاده موسوی دبیر کنگره تکفیری ها به گزارش روابط عمومی مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه (خواهران)، نشست فرهنگی با موضوع شناخت جریان های انحرافی، با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیزاده موسوی دبیر کنگره تکفیری ها و با حضور طلاب در سالن همایش های این مؤسسه برگزار گردید.
در این جلسه حجتالاسلام و المسلمین علیزاده موسوی در ابتدا به توضیح جریان های انحرافی پرداختند و اشاره کردند که جریان های انحرافی امروزه به دو قسمت عمده تقسیم می شوند و با دو منشأ روبرو هستیم.
1. منشأ خارجی که گاهی دشمن ما خارجی است .
2. منشأ داخلی که گاهی هم از درون فعالیت خودش را آغاز می کند ( مثل یک غده سرطانی).
دبیر کنگره تکفیری هادر ادامه بیان کردند منشأ خارجی خود شامل سه قسمت است:
نشست فرهنگي با موضوع عرفان هاي نوظهور، عرفان هاي کاذب و … نشست فرهنگي با موضوع عرفان هاي نوظهور، عرفان هاي کاذب، عرفان واره ها، جنبش هاي شبه معنوي نوين ، جنبش هاي نوپديد با حضور حجت الاسلام و المسلمين صدري
به گزارش روابط عمومي مؤسسه آموزش عالي حوزوي معصوميه (خواهران)، نشست فرهنگي روز 2شنبه 18/12/93 با موضوع عرفان هاي نوظهور، عرفان هاي کاذب ، با سخنراني حجت الاسلام والمسلمين صدري و با حضور طلاب در سالن همايش هاي برگزار گرديد.
در اين جلسه حجت الاسلام و المسلمين صدري در ابتدا قبل از ورود و توضيح موضوع مورد بحث به جريان هاي عمده اي که در کشورمان است اشاره اي کردند و گفتند در ايران تقريبا چهارجريان عمده است که مدعي معنويت گرايي است و عبارتند از:
1- جريان هاي سلسله هاي دراويش (نعمت آبادي ها ،گنابادي ها، خاکساري ها،) که در شهرهاي گناباد و تهران و کرج و بعضي شهرهاي لرستان و کرمانشاه فعال هستند
2- جريان مديان دروغين، کسانيکه بخاطر شهرت وشهوت و ثروت ادعا مي کنند که ما مثلا خدا ،پيامبر،امام ، فرزند اماميم و… هستيم و تک تک مدعي دارند. الان مطرح هستند.
هشتمين نشست خانوادگي در مؤسسه آموزش عالي حوزوي معصوميه(خواهران) ويژه خانوادههاي طلاب برگزارگرديد.
به گزارش روابط عمومي موسسه آموزش عالي حوزوي معصوميه(خواهران) هشتمين نشست خانوادگي ويژه خانوادههاي طلاب با سخنراني حجه الاسلام والمسلمين دکتر هادي با موضوع: رفتارهاي ابرازي و نقش آن در سازگاري زوجين و همچنين سخنراني حجت الاسلام والمسلمين همتي با موضوع: نقش والدين در تربيت صحيح فرزندان، در سالن همايش هاي مؤسسه آموزش عالي حوزوي معصوميه برگزارگرديد.
در اين جلسه ابتدا حجتالاسلام و المسلمين هادي به رفتارهاي ابرازي و ابزاري در خانواده اشاره کرد و گفت: بايد باورکنيم براي کسب خوشبختي لازم است:
1. بيشتر بدانيم
2. برنامه داشته باشيم
3. تلاش کنيم
4. وقت بگذاريم
5. هماهنگي شخصيتي پيدا کنيم
6.کمک بگيريم.